Bij onderstaande triatlonprojecten ben ik betrokken :

• Triatlon Atheneum Bilzen
  • Triatlon Team Limburg

1. Triatlon Atheneum Bilzen

• Atheneum Bilzen heeft al gedurende een paar jaar een zeer sterk programma inzake talentontwikkeling en wil ook jonge triatleten de kans te geven om aanvullend op de schoolse loopbaan hun triatlontalent maximaal te ontplooien.
  • In het schooljaar 2014-2015 zijn we gestart met het project triatlon en naar 2015-2016 willen we dit verder uitbreiden.
  • Door de integratie van studie en sport krijgen de leerlingen veel meer begeleiding en dat zal hun ontwikkeling op beide fronten ten goede komen.We winnen veel tijd en bijgevolg ook veel energie omdat de trainingen tijdens of aansluitend aan het schoolgebeuren gekoppeld worden.
  • Door een continue opvolging, een uitgebalanceerde trainingsplanning en een individueel plan onder begeleiding van gediplomeerde trainers krijgt de leerling-atleet een maximale sportontwikkeling.
  • KLIK HIER voor de nieuwe folder

Toelatingsvoorwaarden ?

• Er gelden geen fysieke eisen om toegelaten te worden tot deze opleiding.
  • Het mogelijk om vanaf het eerste jaar secundair onderwijs in deze richting te stappen. Indien nodig wordt het trainingsprogramma extra aangepast aan de belastbaarheid van de jonge atleet.
  • Het spreekt voor zich dat elke deelnemer zich ten volle inzet om zowel een positieve houding op gebied van STUDIE en SPORT voor de dag te brengen.

Schoolrichtingen ?

Internaat (in Tongeren)

• De school heeft een internaat ter beschikking waar momenteel al veel van de leerlingen van de opleiding paardrijden verblijven. Meer info hieromtrent kunt u via de school zelf bekomen.

Benodigdheden voor leerlingen

• Zwemmen : zwembroek, zwembril, badmuts, zoomers, centrale snorkel
  • Fietsen : fietskledij, helm en een veilige koersfiets (fiets kan op school gestald worden/blijven)
  • Lopen : loopkledij, loopschoenen

Trainingsplanning

• De hoofdtrainer waakt hier over het verloop van het meest ideale trainingsprogramma voor iedere leerling.
  • We werken nauw samen met de plaatselijke triatlonclub JTTL.
  • Het trainingsaanbod kan te belastend zijn voor jonge en onervaren atleten en moet daarom ten alle tijde aangepast worden aan het belastingsniveau van de deelnemer.
  • Het zwembad (25m bad) ligt op 5min wandelafstand van school.

Trainingsinhouden :

• Run = run economy = stabilisatie, looptechniek, korte duurloop, kwaliteit, testing, persoonlijke feedback
  • Swim = efficiëntie, stabilisatie en flexibiliteit, videofeedback, testing
  • Bike = leren in groep rijden, materiaal gebruik, omgaan met verkeer, souplesse en tempowerk
  • JTTL : de lln uit de buurt of internen kunnen op di en do + in het weekend aansluiten bij de triatlonclub JTTL
  • Samenwerkingsverbanden met clubtrainer of persoonlijke trainer zijn nodig om tot een optimale triatlonontwikkeling te komen.
  • Indien leerlingen met een topsportstatuut toetreden zal de topsportcoordinator van de VTDL ingeschakeld worden en komen er topsporttrainers de betrokken leerling ondersteunen

Meer info kunt u bekomen via mario@jttl.be

2. Triatlon Team Limburg

Sinds eind 2009, begin 2010 hebben we in Bilzen een triatlonclub.

Momenteel hebben we net geen 100 leden (jeugd en volwassenen) en organiseren we jaarlijks 4 wedstrijden (Tri Herderen, Bilzen111, Jeugdzwemloop Bilzen en Aquathlon Paal).

Onze visie is : Triatlon voor iedereen die zich kan vinden in …

• PASSIE voor triatlon
  • RESPECT voor iedereeen
  • BALANS