Snelle lopers ?

posted in: Uncategorized | 0

Komend weekend vinden in Los Angeles de marathontrails voor Olympic Team USA plaats. Om te mogen deelnemen moet je een bepaalde limiet lopen. Voor de mannen is dat 2h19 en voor de vrouwen 2h45. Dat zijn al echte toptijden ! Je kan je ook kwalificeren door een snelle halve marathon neer te zetten, nl 1h05 voor de heren en 1h15 voor de dames. De beste 3 lopers in LA komen in aanmerking om hun land te vertegenwoordigen in Rio.

Hoeveel Amerikanen denk je dat deze limiet al gelopen hebben ? Awel … hier de cijfers

  • Starters bij de heren : 211
  • Starters bij de dames : 244, waarvan er 41 de A-standaard van sub 2h37 gelopen hebben

Als er in Amerika al meer dan 200 heren sneller lopen dan 2h19 … hoeveel zouden er dat dan niet wereldwijd zijn ? 1000 ? Veel meer ?

Kwestie van onze prestaties een beetje in het juiste perspectief te plaatsen 😉

 

Americans Meb Keflezighi, second from right, and Ryan Hall, center, lead the New York City Marathon, Sunday, Nov. 1, 2009. Keflezighi won the race and Hall was fourth. Kenya's Robert Cheruiyot, left, was second. (AP Photo/Henny Ray Abrams)