Listen to the pro’s

posted in: Uncategorized | 0

Pff … het grootste papierwerk is nu even achter de rug. Wat stond er te doen ? Awel, onze clubleden registreren voor 2016, de nieuwe kledij ontwerpen, plannen en bestellen, de officiële aanvragen opstellen voor onze events en projecten, de hoeveelheid beschikbare vrijwilligers inschatten en indien mogelijk ook vastleggen, … To much funwork 😉

Hoog tijd om eens iets (kort) te schrijven !

In de februari uitgave van het magazine Triatlete las ik deze quote van Lionel Sanders, winnaar van Ironman Arizona 2015. Ik wil hem u niet onthouden.

This is a humbling sport. This is not a sport for egotype purposes. There has to be something much deeper than that.

Ik wil niet gelijk een “oud peeke” klinken, maar dit horen we niet vaak meer in onze eigen omgeving. “Old school triatlon” heeft ruimte moeten maken voor commerciële triatlon. Ook ik speel hier op in. Een nieuw publiek kwam aanzetten, andere normen en waarden begonnen zich te infiltreren. Dat noemt met een ander woord vooruitgang. De vraag of dit beter of slechter is laat ik in het midden.

Het doet me wel plezier te horen dat triatlon meer is dan zwemmen, fietsen, lopen en individualisme. Ik weet ook wel dat de Amerikanen aan alles een “emo-verhaal” koppelen, maar laatst hoorde ik een nieuw clublid zeggen : ” Ik doe deze sport om mijn werk en mijn leven aan te kunnen, om balans te kunnen houden.” Het is toch geweldig dat iemand de nagel op de kop slaat met welke bedoeling deze idiote sport kan hebben. Triatlon ter aanvulling om een beter leven te hebben.

Van elke triatleet die bij mij traint weet ik waarom hij aan triatlon doet. Dat is een belangrijk gegeven :  Wat is die atleet zijn drijfveer? Helaas zijn er altijd wel een paar die de vraag niet kunnen beantwoorden, ook al zijn ze zeer intens met triatlontraining bezig. There has to be something much deeper …

 

103093-2

Lionel Sanders (foto : triatlonmagazine.ca)