Hallo,

Bedankt om eens op deze sportblog langs te komen. Hier wat achtergrond info …

 

Over mijzelf :

Ik ben Mario Appermans, gehuwd met Helen en vader van Maarten en Merel. Kinesitherapeut van opleiding, 10 jaar een zelfstandige praktijk gerund, maar momenteel voornamelijk werkzaam als wieler- en triatlontrainer. Als gezin managen we Triatlon Team Limburg en organiseren we allerlei sportevents (wedstrijden, stages, kampen, …).

Als 15 jarige begon ik met korte triatlons (recreathloncircuit in Limburg). Daar bleek dat ik in het fietsen veruit over de beste troeven beschikte en dus logischerwijze (als 21 jarige) de overstap maakte naar het wielrennen. Het eerste jaar bij de vrije bonden deed ik nog in combinatie met triatlon … Na 2 overwinningen besloot om bij de echte jongens te gaan rijden, de espoirs (U23) en me volledig op één sport te focussen. Door de toenemende werkdruk (zelfstandig kinesitherapeut) was het noodzakelijk om na enkele jaren terug bij de masters te gaan rijden. In 2005 reed ik mijn allerlaatste wielerwedstrijd in St Johan (WK voor masters in Oostenrijk), waar ik afscheid nam met een 4de plaats … 5cm te kort voor een bronzen medaille. Daags na die laatste koers schreef ik me in voor Ironman Austria.

Ondertussen richtte ik in Bilzen een eigen triatlonclub (Triatlon Team Limburg) op en organiseren we elk jaar toffe tri-evenementen.

 

Over deze website :

De bedoeling van deze website is om een beetje info door te geven over wat je als sporter allemaal op je pad krijgt als je fanatiek wilt gaan fietsen, zwemmen of lopen.

 

Over de wielerscholen :

In LCS Neerpelt geef ik al sinds 1996 les, als 22 jarige mocht ik proberen de welpjes van destijds te temmen. Ik werkte er eerst samen met Eric Vanderaerden en later Carlo Bomans. Momenteel ben ik hoofdtrainer van dienst. Vanaf september 2015 verhuizen we van Neerpelt naar Zolder en noemen we ons Provinciale Wielerschool Limburg. Op de locatie Circuit Zolder kunnen we alle takken van de wielersport aanbieden.

In de tweede school, Atheneum Bilzen, bieden we sinds 2007 een optie wielertraining. Vanaf september 2014 kwam hier ook een afdeling triatlon bij.

Voor meer specifieke informatie over deze scholen verwijs ik u graag door naar de andere pagina’s op deze website.

 

 

Contact : mario@wielerschool.be

 

Georganiseerde sportevenementen :

 • Wielerwedstrijd @Herderen (4 edities)
 • Limburg 226 en Limburg 113 @Neerpelt (triatlon), in 2009, 2010 en 2011
 • Time 2 Circuit Run in 2012 @Circuit Zolder (loopwedstrijd)
 • Tri Herderen, sinds 2008 (sprinttriatlon)
 • Bilzen 111, sinds 2012 (triatlon)
 • Jeugdzwemloop Bilzen, sinds 2010
 • Aquathlon Paal, sinds 2013
 • TT Zolder (tijdrit) in 2014
 • I Run Because I Care @Riemst (loopevent in 2014)

 

Over mijn sportresultaten :

 • Tri : Vlaams Kampioen recreathlon (junioren), zilver op BK duatlon (junioren), Limburgs Kampioen duatlon, 38 tri- en duatlonoverwinningen als jeugdatleet, 16 overall wins als senior, 9h28 als besttijd op 226.
 • Wielrennen : 2 overwinningen bij de elite zonder contract, 10+ overwinningen bij de Medische Wielerbond (oa. wereldkampioen), 60+ overwinningen bij de masters, 2 veldritten gewonnen

 

Website’s die ik beheer :